-
Praktikum a dizájn szolgálatában - Az ideális konyha tervezése
A konyhatípus kiválasztásánál nemcsak a helyiség méretét és a formáját, hanem az életvitelünket is figyelembe kell venni. A konyhai munkaháromszöget az 1950-es években fejleszették ki az egyesült államokbeli Cornell Egyetemen. Lényege a főbb munkaterületek (élelmiszer-tárolás, mosogatás-előkészítés, sütés-főzés) háromszög alakban való elrendezése....
tovább -
Amerikai vagy hagyományos konyha?
Az elmúlt néhány tíz év egyik legerősebb trendhulláma volt az amerikai stílusú konyha, vagyis hogy a nappali, az étkező és a konyha közös légtérben helyezkedik el.A különböző lakrészek funkciójának elválasztást általában egy tálalópult adja, mely egyszerre lehet kisebb családoknál étkezőasztal vagy akár előkészítő pult is. Ezt a mai napig ugyanolyan hevesség...
tovább -
Konyhabútor praktikák a főzés kényelméért
A konyha átalakítása, különösen ha a mosogatót vagy a tűzhelyet is át kell helyezni, sokkal nagyobb fölfordulással és pénzzel jár, mint például a nappali átrendezése. Ha elsőre elrontjuk, évekre megpecsételhetjük sorsunkat. Hogy legalább a nagyobb melléfogásokat elkerüljük, fölkerestük Scheiber Katalint, a Vitalitas Bútorgaléria vezetőjét, aki nemcsak építészmé...
tovább